На кого да поръчаме сватбено видеозаснемане?

Публикувано на 11.05.2013


При организацията на сватбата вьзниква въпроса: „На кого да възложим видеозаснемането на церемонията?" Отговорът е еднозначен - разбира се на професионалист! Професионалният видеооператор на сватбата прекрасно осъзнава важността на сватбения филм за младоженците, неповторимостта на момента на сватбата и това, че заснемането става често в доста трудни условия. Опитният видооперотор е готов за трудностите в работата по време на сватбата и може много от тях да предвиди. За него няма да е неочаквано, това че в залата може би няма да има достатъчно удобни позиции за работа, в това число да не е добре осветено.

Професионалният видеооператор отрано се подготвя за такива сложни моменти, така, че да не се првърнат в непреодолимо препятствие за качествения сватбен филм. Добрият видеооператор за сватба има безупречен художествен вкус и разбира, че самото заснемане далече не е всичко, което може да направи. Красивото сватбено видео е немислимо без монтаж, а опитният оператор за сватби владее подобни навици в съвършенство. При монтажа видеоператорът може да поправи много недомислици, които възникват от сложните условия на видеозаснемане.

Да си представим какво би станало ако режисьорът на филма предаде своя материал за монтаж, без да присъствува и без да ръководи процеса на този монтаж. Сватбеният оператор и монтажист като една личност - това е практически режисьор. Сватбеният оператор, снимайки този или онзи сюжет или някаква сцена. предварително вижда как това трябва да се впише в крайния филм и какъв епизод с кой друг трябва да съедини за да си получи в крайна сметка красива и съдържателна сцена. Сватбеният оператор отчита желанията на младоженците и на гостите. Понякога прекалилите с алкохола гости може да поискат някои сцени с тяхно неприемливо поведение да се избегнат. Така сватбеният оператор отговаря напълно за целия процес по снимането и монтажа до приключването на обработката на сватбения филм.

Професионалният видеооператор умее да използува специалните ефекти, но никога няма да претовари с тях сватбеното видео. Качествения сватбен видеофилм се отличава са това, че в него няма „евтини" специални ефекти, а тези които, все пак има - са естествено и органично вплетени в сватбеното видео. Професионалните качества на сватбения фотограф са важни, но не по-малко важни са неговите психологически качества, особено характера. Сватбеният оператор или фотограф трябва да бъде вежлив, тактичен и да не допуска некоректни изказвания. Професионалният видеооператор общува с лекота с младоженците и гостите, има организаторски умения и умее да слуша, тогава, когато това е необходимо. Да се ангажира професионален видеооператор не винаги е лесно, така че трябва да се направи своевременно.

← обратно към блога за сватбени новини

бутон за споделяне

БГ Фото, ул. Тимок 51, 1202 София, България
тел: 0887 924 537

BGFoto.info © 2004 - 2024. Всички права запазени!
Cloxy CMS 2.0.6 | Видеозаснемане Сватбена фотография