Музика за озвучаване на сватбен филм

Публикувано на 19.07.2018

видео заснемане и озвучаване

Кратка статия относно избора за песни, за озвучаване на моменти от сватбен филм. Тази задача, както може да е съвсем лесна, така може да се окаже и доста сложна.
На база натрупания опит в сватбеното видео заснемане и монтаж през изминалите години съм се оказвал в най-различни ситуации и бих споделил някои съвети. Изборът може да е  както от нас, така  и от младоженците. Забелязал съм, че доста по-лесно се случват нещата, когато ние изберем музикалния фон на сватбения филм. След като сме били заедно почти цял ден с младоженците и техните гости и сме заснели сватбения им ден, за цялото това време прекарано заедно, сме придобили представа какъв е техния музикален стил и какво звучене в сватбения филм най-вероятно би им допаднало. Естествено, ако и те ни подпомогнат с някоя любима песен, задачата става още по-лесна.
Аз лично съветвам всички младоженци, ако изцяло те ни предоставят музика, в техния избор да има както някои по-ритмични песни, така и по-бавни, за да може по-добре да се избере подходящото звучене за дадена сцена от сватбения филм. Добре е да не се опитват да си поставят за цел с избора да ги подредят коя къде точно да бъде в сватбения филм, защото предварително не е ясно къде ще се наложи да има музикален фон и с каква продължителност ще е, но никак не е лошо да се сподели с коя песен да започне филма, коя да е преди и след съвета, църквата, по време на фото сесията и т.н.
Когато младоженците си избират музика за сватбения филм, моят съвет е ако е възможно да го направят колкото се може по-рано преди сватбения ден, с цел да не оставят това нещо за последния момент преди датата на сватбата, защото последните дни преди сватбата имат далеч по-важни задачи и мисли.

 

← обратно към блога за сватбени новини

бутон за споделяне

БГ Фото, ул. Тимок 51, 1202 София, България
тел: 0887 924 537

BGFoto.info © 2004 - 2023. Всички права запазени!
Cloxy CMS 2.0.6 | Видеозаснемане Сватбена фотография