Съвети и препоръки при избор на сватбен фотограф и видео-оператор - втора част

Публикувано на 13.02.2011

фирми за видеозаснемане и сватбена фотография

Ето някой от най-важните критерий в избора на фирма за видеозаснемане и сватбена фотография:

• Като начало поразпитайте вашите приятели и познати дали имат информация и дали са ползвали скоро професионални услуги за видеозаснемане и сватбена фотография София. Помолете ги за координатите им. Не забравяте важното условие: да са професионалисти от бранша сватбена фотография и видеозаснемане.

• След това ги проучете внимателно. Разгледайте им сайта в интернет, някой все още нямат такъв! Или ако имат сайт, той изглежда ужасяващо. Ако попаднете на такива, съветваме Ви - пак си помислете дали да им се обаждате за каквото и да било. Продължете с разглеждането на сайтове със сватбени фотографии и видеоклипчета, докато не попаднете на такива, които ви се струват подходящи.

• Ако има изложение на сватбена тематика, непременно го посетете. По правило такива изложения се организират от фирми в сватбения бранш. Там със сигурност ще попаднете на фирми, които се занимават със сватбена фотография и видеозаснемане. Това ще е чудесна възможност да разгледате и сравните тяхната работа.

• Ако сте ангажирали сватбен агент, който да ръководи подготовката на сватбата, помолете го за съвет. Той със сигурност може да ви насочи към подходящата фирма за видеозаснемане и сватбена фотография.

• Уговорете си срещи и посетете ателиетата и офисите на различни фирми за видеозаснемане и сватбена фотография. Разгледайте техни работи, за да добиете по-ясна представа чий стил и умения най-много ви допадат. Стойте далеч от предложенията на фирми и лица, които нямат офис и ви предлагат срещи по кафенета, паркове или семейните им апартаменти.

• Информирайте се с каква техника разполага избраната фирма за видеозаснемане и сватбена фотография и гарантира ли това оборудване качествени изображения. Фирми, претендиращи, че са професионалисти в бранша сватбена фотография и видеозаснемане, е необходимо да си служат с най-доброто от съвременната техника. Поинтересувайте се също имат ли резервно оборудване в случай на внезапна повреда по време на сватбата.

• Уточнете цената на услугата предварително, за да сте сигурни, че ще се вместите в предвидения бюджет. Изискайте да получите оферти, в който конкретно са посочени всички цени и условия.

• Споразумейте се за разумни срокове за обработка. Имайте предвид, че срокове повече от 30-тина дни обикновено крият опасности от рода: човекът, който е заснел сватбата Ви си има друга работа през седмицата и Вашата сватба е обработва между другото, когато му остане време.

• Ако искате да получите снимките и видеото от сватбата до 1-2 дена, то имайте на предвид, че намаляването на времето за обработка на заснетия материал може да се отрази върху качеството на снимките и филма. Или другата крайност - ако Ви обещаят, че всички снимки ще бъдат обработени всяка индивидуално една по една и ще бъдат готови още на следващия ден, това си е откровена лъжа.

• Опитайте се да откриете подходящия сватбен фотограф и видеооператор във Вашия район и населено място. В противен случай пътните им разходи и евентуално нощувки ще увеличат значително цената на услугите им.

И накрая - усилията за намирането на професионалисти в бранша видеозаснемане и сватбена фотография в град София си заслужават най-вече заради това, че окото на професионалния фотограф и видеооператор е тренирано. Те умеят да заснемат точно този момент, който трябва да остане в албума и да постави началото на семейната хронология. Именно затова професионално направените снимки и сватбен филм са в състояние да съживят спомените в душите на съпрузите без значение от изминалото време. Нежните думи на любимия човек, искрената усмивка по време на тоста, сълзите от умиление по лицата на близките, аплодиращи първия семеен танц – колко приятно ще бъде да си спомните за всичко това по време на бъдещите семейни празници.

С любезното съдействие на списание "СВАТБЕН КАТАЛОГ"

← обратно към блога за сватбени новини

бутон за споделяне

БГ Фото, ул. Тимок 51, 1202 София, България
тел: 0887 924 537

BGFoto.info © 2004 - 2024. Всички права запазени!
Cloxy CMS 2.0.6 | Видеозаснемане Сватбена фотография