Избор на сватбен фотограф и сватбен видео оператор

Публикувано на 28.02.2012

черно-бяла сватбена фотографияНе е нужно да се дискутира, че сватбата е едно от тези събития, спомените, за което искаме да съхраним възможно най-дълго. Ако познавате сватбен фотограф, който е снимал празника на ваши приятели и чиято работа ви е харесала, наемете го веднага, стига да е свободен за вашата дата. Ако нямате късмета да познавате такъв човек, сайтът www.bgfoto.info ви предлага достатъчно възможности за избор на сватбен фотограф и видеооператор за видеозаснемане на сватбата ви. Правилото е никога да не наемате фотограф или видео оператор преди предварително да сте се срещнали с тях.

Трябва непременно да погледнете негови сватбени фотографии и видеофилми и те да ви се харесат. Има ред фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на сватбен фотограф и видеооператор. На първо място е талантът на видео оператора и фотографа. Разгледайте внимателно всички сватбени видео филми и примерни сватбени снимки, които Ви показва и в никакъв случай не спирайте на първия срещнат. Не се страхувайте да го попитате какъв конкретен опит има в сватбената фотография, отличаван ли е с някакви награди и с какви; членува ли в някакви клубове и фотографски организации. Когато пристъпите към разглеждане на порт фолиото на фотографа и сватбения видео оператор, обърнете внимание на композицията на кадъра и на настроението във всяка сцена.

Сватбените снимки да не са просто репортажи, добрата сватбена фотография винаги е и художествена. С наемането на определени сватбен видео оператор и фотограф една двойка си купува съответния статус. В процеса на разговора неминуемо ще придобиете някаква идея за това какъв е фотографът и сватбения видео оператор като личност. Това е следващият най-важен фактор, който трябва да отчетете. Доколко те ви допадат и смятате ли, че могат да ви предразположи, така, че да дадете всичко от себе си; доколко можете да им се доверите за нещо толкова ценно и съкровено като вашия сватбен ден. Помнете, че всичко ще трае само един ден, няма да има възможност да бъде повторено и от тази гледна точка трябва да имате абсолютното доверие, че фотографът и сватбения видеооператор ще съумеят да отразят всичко така, както очаквате.

Оборудването видео операторът за видеозаснемане на сватба и сватбения фотограф е важно, но далеч по-важно е да могат да снимат умело. Когато са професионалисти, те могат да снимат еднакво добре с всеки фотоапарат и видеокамера, като отговорността за подбора на снимачна техниката е изцяло техен. Не е добра идея да се спрете на съседа или близкия си приятел, само защото наскоро си е купил последен модел видео камера. Инвестирайте в професионален сватбен фотограф и видео оператор, които само с това се занимават и могат да Ви гарантират за високо качество на работата си.

Процесът на избор на сватбен фотограф и сватбен видеооператор и видеомонтажист би могъл да бъде дълъг, но артистичната работа на видеозаснемане и подходящия сватбен фотограф ще носи много удовлетворение, радост, умиление, усмивки и въздишки не само на вас, но и на поколения напред. Късмет!

← обратно към блога за сватбени новини

бутон за споделяне

БГ Фото, ул. Тимок 51, 1202 София, България
тел: 0887 924 537

BGFoto.info © 2004 - 2023. Всички права запазени!
Cloxy CMS 2.0.6 | Видеозаснемане Сватбена фотография